DOLAR 34,0894 0.19%
EURO 38,0779 -0.01%
ALTIN 2.833,240,15
BITCOIN 21472112.79616%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail savaş uçakları Lübnan’ı vurdu, Hizbullah İsrail üssünü vurdu

İsrail savaş uçakları Lübnan’ı vurdu, Hizbullah İsrail üssünü vurdu

ABONE OL
Eylül 19, 2024 19:15
İsrail savaş uçakları Lübnan’ı vurdu, Hizbullah İsrail üssünü vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail‘in iki gündür siber saldırılarla vurduğu Lübnan‘a bu akşam saatlerinde yoğun hava saldırıları düzenledi. İsrail ordusunun Lübnan‘ın güneyinde çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Bölgedeki görgü tanıkları, İsrail ordusunun hava saldırılarında birçok noktanın hedef alındığını belirtti. Saldırılar nedeniyle Lübnan‘ın güneyindeki bazı bölgelerden dumanlar yükseldiği ifade edildi.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA YOK

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise İsrail ordusunun hava saldırıları düzenlediği noktalardan alevler yükseldiği görüldü. Resmi olmayan kaynaklar, İsrail ordusunun 50’den fazla hava saldırısı düzenlediğini ileri sürdü. İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın bugün yaptığı konuşmadan önce Lübnan‘ın güneyine yoğun hava saldırıları düzenlemişti.

YOĞUN HAVA SALDIRILARI

İsrail ordusunun Lübnan‘ın güneyindeki El-Haniyye beldesine düzenlediği hava saldırısında 4 kişi hafif şekilde yaralandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Acil Operasyon Merkezi’nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. İsrail ordusunun El-Haniyye’ye düzenlediği hava saldırısında 3’ü Filistinli, 1’i Lübnanlı 4 kişinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, yaralıların tedavi altına alındıkları belirtildi.

İSRAİL ORDUSU, HİZBULLAH’A AİT 30 FÜZE PLATFORMUYLA 150 FÜZE RAMPASINI VURDU

İsrail ordusu, Hizbullah’ın ateşlenmeye hazır 30 füze platformuyla 150 füze rampasını hedef aldığını açıkladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, söz konusu saldırı İsrail istihbaratıyla işbirliği içinde gerçekleştirildi. Açıklamada, Hizbullah’a ait İsrail topraklarına doğru ateşlenmeye hazır 30 füze platformu ve 150 füze rampasının hedef alındığı belirtildi. İsrail ordusunun ayrıca, Hizbullah’ın altyapısını ve Lübnan’ın güneyindeki çeşitli bölgelerde bulunan silah depolarını vurduğu, topçu birliklerinin de Nakura bölgesine saldırı düzenlediği aktarıldı.

2 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi’nin bu sabah düzenlediği saldırılarda 2 İsrail askerinin öldüğü bildirildi. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah’ın bu sabah ülkenin kuzeyine düzenlediği saldırılarda 2 askerin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, 2 askerin İsrail’in kuzeyindeki saldırılarda yaşamını yitirdiği belirtilirken daha fazla detaya yer verilmedi. Öte yandan İsrail basını askerlerden birinin Hizbullah’ın güdümlü tanksavar füzesi saldırısında, diğerinin ise insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda öldüğü ifade edildi. Haberde ayrıca bu iki ayrı saldırıda biri ağır olmak üzere 9 İsrail askerinin de yaralandığı aktarıldı.

SALDIRILAR SONRASI NASRALLAH İLK KEZ KONUŞTU

Saldırıların ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ilk kez kameralar karşısına geçti. Nasrallah şunları söyledi: “Allah’ın şu sözüyle başlamak istiyorum; ‘eğer siz yara aldıysanız onlar da yaralandılar’. Bunlar Allah’ın takdiridir. Allah sizlerden şehit ister ve Allah zalimleri sevmez. Allah diyor ki, ‘Siz acı çekiyorsanız, onlar da acı çekiyorlar’. Bu iki günde gördüğümüz durumla ilgili konudan bahsedeceğim. Yaşadığımız olay karşısında ne yapacağız? Siyasi olarak nasıl bir tutum sergileyeceğiz. Öncelikli olarak şehitlerin aileleri var. İster patlamalardan dolayı şehit olanlar veya güneyde cephede şehit olanlar. Onlara başsağlığı diliyorum. Aynı zamanda tebriklerimi sunuyorum.

“İSRAİL KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTI”

Salı günü düşman İsrail binlerce çağrı cihazını hedef aldı ve eşzamanlı olarak patlattı. Düşman bu operasyonda bütün ilkeleri çiğnedi, kırmızı çizgileri aştı. Hiçbir şeyi umursamıyorlar. Ne ahlaki ne insani ne de yasal olarak. Patlamaların bazıları hastanelerde oldu. Çağrı cihazı taşıyanların bazıları hastanelerde, eczanelerde çalışıyordu. Çarşı, mağaza, evlerinde olanlar, araçlarında olanlar vardı. Ana yollarda ve birçok sivil, kadın, çocuklar da taşıyordu çağrı cihazlarını, sadece Hizbullah’ın savaşçıları değil. Sivillerin kullandığı cihazı hedef aldılar. Sadece bizde değil bütün dünyada kullanılan cihazlar. Hastaneler ve ticari firmalar kullanıyor. Çarşamba günü de kablosuz cihazları yine aynı şekilde telsizleri patlattılar. Ambulanslar ve hastanelerdeki telsizleri patlattılar. Bu düşmanlığın sonunda onlarca şehit verdik. Kadın, çocuk ve siviller var. Binlerce insan yaralandı.

Haberler.com / Rabia Dalkılıç – Dünya Lübnan İsrail

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment